joi, 10 martie 2011

Cosmo ne vine in ajutor:)


Un recent articol din prea-bine cunoscuta revista COSMOPOLITAN trateaza problema, sa o numim asa, a ce doresc cu adevarat femeile si barbatii de la ei/ele.

Potrivit studiului, conceptul ca femeile nu ar trebui sa aiba loc doar in bucatarie, ci si in functiile de conducere obtine sprijinul majoritatii in zilele noastre, dar subiectul reconcilierii cu rolul de mama continua sa dea nastere unui grad de ambivalenta atat in randul barbatilor, cat si al femeilor.

Aproape toti barbatii doresc ca femeile lor sa fie, mai presus de toate, sensibile si sa dea dovada de intelegere, sa fie afectuoase si loiale, dar si inteligente (98% in fiecare caz).

In plus, aproape la fel de multi barbati isi doresc, de asemenea, ca femeile lor sa fie atractive (95%) si sa fie capabile sa gateasca bine (93%).

Comparativ, este mai putin important pentru barbati ca femeile sa fie de succes (84%), sa fie instarite (72%), independente (86%) si sa mearga la serviciu (80%) - chiar daca se observa ca majoritatea barbatilor considera si acest lucru ca un aspect de dorit care face parte din a fi femeie azi.

Pe de alta parte, femeile se asteapta ca barbatul sa fie angajat (97%), de succes (96%), inteligent (93%), loial (92%) si independent (89%) si, in plus, tandru (87%) si sensibil (81%).

La fel de multe femei (81%) ar dori, de asemenea, ca barbatii lor sa fie instariti.

In comparatie, este mai putin important deseori pentru femei ca barbatii sa arate bine (79%) sau sa fie capabili sa gateasca bine (69%). Se pare ca femeile cauta inca, in primul rand, clasicul barbat care asigura traiul, cu toate acestea, asociat cu multa inteligenta emotionala.
Angelika Kofler, psiholog social: "Puternica nevoie de sprijin emotional, atat pentru barbati cat si pentru femei, avand in vedere exigentele reciproce ridicate, reprezinta pur si simplu insumarea modelelor de rol noi si vechi, ceea ce nu este deloc surprinzator."

Mai multe pe www.cosmopolitan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu